vitathatatlan.blogspot.hu
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék
(x)

2019. október 1., kedd

Hollandia leszámol a marhasággal


Avagy: a klímakommunizmus első áldozatai.

Bezzeghollandia kormánya megtalálta a megoldást a föld klímaváltozásának megállítására.
A D66 nevű, magát demokratának mondó párt a holland nitrogénkibocsátás radikális csökkentése érdekében úgy döntött, leszámol a klímabűnözéssel.


Számításaik szerint a legnagyobb holland klímabűnözők az állattenyésztők, ezért a legújabb jogszabályaik - a bolygó megmentése érdekében - a haszonállatok számának radikális csökkentésére irányul.

RIVM kiszámította, hogy a holland 378 millió kiló nitrogén (ammónia+nitrogén-oxidok) kibocsátásból a mezőgazdaság 155 millió kilót tesz ki. A sertések és a csirkék ennek a mezőgazdasági résznek a 17, illetve 9 százalékát bocsátják ki. De messze a legtöbb, 57 százalék, tehénből származik. (Bővebben erről egy holland lapban ide kattintva)

Pusztuljon hát a galád klímagyilkos disznó,
de dögöljön meg a gonosz csirke
és a klímaterrorista marha is.

Milliószám, mert csak a tömeges irtás a jó irtás.

Az új holland rendelet azt tervezi, hogy ezek tartását a felére csökkenti. A megoldás egyszerű: a gazdák legyenek oly szívesek az állatállományukat önként megritkítani, lehetőleg a jelenlegi felére, az előírtak szerint.

"A holland nitrogénkibocsátás 70%-a mezőgazdaságból származik, amelynek nagy részét az intenzív állattenyésztés teszi ki" - mondja a D66 MP De Groot képviselője (bővebben itt)
A tervben nincs hely 50 millió csirke és 6 millió sertés számára. A D66 a tehenek számát is csökkenteni kívánja, bár egyenlőre kevésbé drasztikusan.

Ezen ötletet a liberális VVD, a holland "Szabadság és Demokrácia Néppártja" nevében Johan Remkes úr (egykori miniszter) is támogatja, szerinte Hollandiának rövid távon "drasztikus intézkedéseket" kell hoznia. (Bővebben itt)


Az Államtanács döntése sok nyugtalansághoz vezetett a gazdák körében. A felmérésben részt vevő gazdák 60%-a kételkedik a gazdaságuk fennmaradásával kapcsolatban. Sokan a vállalkozásuk azonnali tönkremenetelét látják ebben.
Sok gazdálkodó szerint tisztességtelen ez az eljárás, azonban a D66 vezetői szerint a gazdák reakciói azt mutatják, hogy nagyon sok baj van azzal, ahogyan az emberek Hollandiában beszélnek a témáról. Szerintük ez rossz vért szült, amit a felháborodott emberek tüntetései képviselnek. (Bővebben itt)

A témával már jó ideje foglalkozik a holland sajtó, akit érdekel, a kapcsolódó témájú híradókba is belenézhet ide kattintva, akit érdekel..


Persze készültek felmérések is. Az ebben részt vevő több mint ezer ember többsége (63%) úgy gondolta, hogy korlátozni kell a nitrogénkibocsátást - de sokkal kevésbé lelkesek az állatállomány zsugorodásáért.
A megkérdezettek 85%-a úgy gondolja, hogy a kormány fizessen kártérítést a gazdáknak. (Bővebben ide kattintva)

Ó igen...
A számtalan szigorítás mellett, az állattenyésztők az állományukat legyenek szívesek "önként", "környezettudatosságból" lefelezni, mert a kormány nem kíván ezért számukra semmiféle kompenzációt fizetni.

(Tarts fele annyit, keress fele annyit, és légy boldog, hogy ezt bolygónkért teszed.)



Hmmm...

Tehát csapják agyon az állattenyésztők az állományuk felét. Önként.

Hogy a hús ára náluk ezzel egyenes arányban fog a csillagok közé szökkenni, nem gond. Amúgy sem kell annyit zabálni. Aki nagyon éhes, annak ott van olcsón az a sok jó génmanipulált zöldség. Olcsó, puffasztott mivolta miatt ízetlen de legalább káros, hosszú távon garantáltan bele lehet pusztulni.

A húsfogyasztáshoz a legújabb zöld-liberális tanulmány szerint amúgy sem kellenek állatok. A svéd professzor, Magnus Söderlund már rámutatott arra, hogy a klímatudatos liberális kannibál, és a halott embereket falja fel. (Erről már írtunk, itt)

A holland fiatalság kommentjeit olvasva ez a terv nagyszerű. A kedvenc kommentem azt részletezi, hogy nyugodtan ki lehetne irtani az összes tehenet, a tejgyárak tehén nélkül is elő tudnak állítani tejet, korlátlan mennyiségben. Nos, ilyen bölcs és tájékozott lakosság mellet kész csoda, hogy nincs megmentve a föld.

Biztosak lehetünk benne, hogy a sertések, csirkék és tehenek millióinak kipusztításával egyenes arányban tűnnek majd el India utcáiról a szeméthegyek, Kínában sem öntik többé az óceánba a káros anyagok tonnamillióit, és az arab olajkutak is mind-mind környezetbaráttá válnak. Mert a föld környezetszennyezésének döntő többségét ezek alkotják.
De nyilván a holland csirkék befolyására, akik pusztulásával végre jobb belátásra térhet a világ...


Mindenesetre a holland gazdák nem rajonganak az ötletért, inkább klímabűnöznének.

Ezért ma több, mint 400 traktorral ezrek vonultak a fővárosba, hogy tiltakozzanak.


Erről pl. itt lehet olvasni a holland sajtóban: https://nos.nl/liveblog/2304125-boerenprotest-den-haag-voorbij-rijkswaterstaat-verwacht-zeer-drukke-avondspits.html


"Ideje az embereknek és a politikusoknak, hogy vigyázzanak ránk, különben nem fogunk többé vigyázni rájuk" - mondta Mark van den Oever, a Gazdálkodók Védelmi Erőjének alapítója. És azt is: "Mi folytatjuk, ameddig csak szükséges".

Bár a tüntetésre válaszként a mezőgazdasági miniszter most fűt és fát ígér, sajnos ismerve Judith Sargentini hazájának politikai elitjét, sok jóra nem számíthatnak...


A Greta Thunberg által képviselt klímakommunizmus első áldozatai már megvannak.
Csak az a kérdés, ki lesz a következő.


(by L.W.L.)
2019.10.01.







A témával kapcsolatos bejegyzések:

- 2019.11. Belgium felett az ég (megnyitom)

- 2019.09. Bezzegbrüsszel titkai (megnyitom)






Kiemelt bejegyzések

ÚJ!

Új, elektronikus könyveinket kis részekre bontva tesszük közzé.
 

 

A visszatérő múlt csapdái:
     


Aktuálpolitika:

   

(A liberalizmus világa)
           
 
A négy legolvasottabb bejegyzés:
       
 
Történelem:
   
   
 
Nyugat alkonya:
   


Vitathatatlan.blogspot.hu

Tények a világról és ami mögötte van
Főoldal (nyitólap) | Tartalomjegyzék

Facebook

2018. február 19.
Ez az oldal a Facebookon is követhető


 

Kérdés, kérés, észrevétel?

A Facebook alkalmazásaival az üzenetküldés is egyszerű.


VIDEÓK!

Legújabb videóink immár elérhetőek a vk.com oldalán is.

VITATHATATLAN TÉNYEK
A világról és ami mögötte van.

Fontos dolgokról, vitathatatlanul érthetően és egyszerűen.
Kövesse a vitathatatlan.blogspot.hu híreit videó csatornánkon is: https://vk.com/vitathatatlan